Ærlig talt, jeg tror ikke det spiller noen rolle motatos hvilke kameraer du kjøper – enten du ser på Nikon-kameraer eller Canon speilreflekskameraer, vil du fortsatt trenge de samme typer tilbehør når du handler digitalkameraer på nettet. Dette tilbehøret er laget for å gjøre livet ditt så mye enklere når du tar bilder, og dette gjelder både amatører og profesjonelle. Jeg tror de fleste kan ta et bra bilde, men hvis du vil ta et flott bilde, er det ting der ute som kan hjelpe deg å gjøre det!

La oss begynne med selve kameraet. Dette ketchup kommer an på hva du kan håndtere og hva du vil bruke kameraet til. Hvis du for eksempel er en profesjonell fotograf, trenger du noe sånt som et storformatkamera. På den annen side, hvis du nettopp har startet, bør du være fornøyd med et enklere speilreflekskamera som Canon speilreflekskameraer eller Nikon-kameraer. Ikke bare er disse flotte kameraene å bruke og kjøpe, men de har også supernavn bak seg. Nikon og Canon er faktisk de to bestselgende kameramerkene i verden. Pris kan også være en faktor. Vanligvis med en kompakt, kan du forvente å betale mellom $50 og $100, eller mer. For et speilreflekskamera kan du bruke alt fra $150 til $1000, avhengig av funksjonene.

Etter at du har fått kameraet du ønsker, er det nå på tide å se på tilbehør. Jeg vil virkelig foreslå å skaffe deg en kameraveske eller kameraveske – dette er spesielt bra hvis du planlegger å ta kameraet med deg overalt og du vil holde det trygt. Selv om kameraet ditt kommer med et linsedeksel, er det fortsatt en god idé å oppbevare kameraet når det ikke er i bruk, siden det er andre deler av kameraet som kan bli ødelagt av støv.

Deretter bør du ta en titt på stativer. Disse er flotte hvis du planlegger å ta mye stillbilder og du ikke vil at bildet skal bli uskarpt. Når et bilde blir tatt og til og med en liten bevegelse kommer fra kroppen din, vil bildet alltid bli uskarpt. Det spiller ingen rolle om du har støyreduksjonen på eller av eller makroen på eller av. Kameraet kan bare gjøre så mye for deg! Stativ er stativer med tre ben som du setter kameraet på og låser på plass. Da er kameraet trygt og du kan ta bilder uten å gjøre det uskarpt. Det finnes også nyere stativ med to ben og fire ben også, og de kommer i ulike merker, farger, design og materialtyper. Noen få merker du bør se på er Slik, Gitzo og Manfrotto.

Neste i rekken må du finne ut om objektivet som fulgte med Nikon-kameraene eller Canon speilreflekskameraer er det eneste objektivet du trenger. Igjen, jeg tror dette avhenger av brukeren, ikke selve kameraet. Hvis du planlegger å ta mange bilder og du vil gjøre ting som vidlinser, panoramabilder og makrobilder, kan kameraet ditt ha disse alternativene, men å kjøpe et objektiv dedikert til denne typen bilder er nøkkelen. Selvsagt vil kompakte ikke ha utskiftbare linser. Bare mellomformat speilreflekskameraer og storformatkameraer gjør det.