At undgå fødevarer, der forårsager gigt, kan hjælpe med at lindre de smertefulde symptomer på gigt

For alle, der lider af gigtsmerter, er det en god ting at kende til de fødevarer, der forårsager gigt eller øger symptomerne på gigt.

Gigt er forårsaget af overskydende motatos urinsyre. Urinsyre er faktisk et affaldsbiprodukt, der dannes, når puriner, som er en organisk forbindelse, nedbrydes. Normalt filtrerer vores nyrer urinsyren fra, men hvis der er for meget, kan nyrerne ikke følge med. Krystaller fra urinsyren dannes derefter omkring leddene og forårsager stærke smerter. Et af de mest almindelige pletter, hvor gigt opstår, er storetåen.

Fødevarer, der har en høj koncentration af puriner, kan få din gigt til at blusse op. Fødevarer som rødt kød, lam, svinekød og organkød har høje niveauer af purin og bør undgås.

Så alt det lyder ret simpelt ikke? Jamen ketchup faktisk nej ikke rigtig. Jeg vil gerne vide, hvad jeg helt præcist skal undgå til daglig. Kan jeg spise den lækre hotdog fra gadesælgeren, eller skal jeg holde mig til at pakke en daglig kedelig frokost.

Som med alt andet er mådehold nøglen. Det er virkelig svært at undgå alle fødevarer, der har purin i dem. Nogle fødevarer vil påvirke dig mere end andre, og over tid vil du vide, hvilke fødevarer der vil udløse et angreb.

Normalt når vi tænker på fødevarer, der forårsager gigt, har vi en tendens til kun at tænke på kød. Men visse grøntsager kan også forårsage gigt. Nogle grøntsager, der falder ind under kategorien af fødevarer, der forårsager gigt, er blomkål, svampe, bønner og ærter for at nævne nogle få. Selvom nogle af disse ikke engang indeholder puriner, er de stadig ansvarlige for at producere høje niveauer af urinsyre, som som vi allerede ved er en årsag til gigt.

Det er godt at kende de fødevarer, der forårsager gigt, men det er ikke det eneste, vi skal være opmærksomme på for at undgå et gigtanfald. Vi skal være opmærksomme på, at fedme også kan være en årsag til gigt. Den ekstra vægt, som en person bærer, har en tendens til at belaste deres nyrer. Nyrerne yder til gengæld ikke optimalt niveau, og dermed filtrerer de ikke al urinsyren fra.

En anden årsag til gigt, som mange mennesker sikkert kender til, er alkohol. Øl og whisky ser ud til at have mere effekt på en persons gigt end vin, men alle reagerer forskelligt. Det er bedst at undgå det hele sammen.Madspild: Problem med at tjene penge


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *